Matematik

Hurtig hjælp!

25. august 2010 af Jonas2840 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej søde, mennesker :)

Jeg har blækregning som skal aflevers i morgen, jeg har lavet nogle af dem, men kunne ikke huske hvordan man løste dem her, har nogle forslag, men er bare ikke sikker??

På forhånd taak :)

opg.1 udregn følgende produkter: 

a). (x+2) (x-2)

b). (2a-3b) (2a+3b)

opg.2 reducer følgende udtryk mest muligt.

a). (x-3)2 -(x-2)2

b). 2x-(x-1)2 -(x+1)2

opg.3 skriv følgende udtryk som enkelt potens:

a).  x4 * x6 * x3

b). a5 * a4/a6

c). (x7)3

d). (y/y3 * y8)3


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Opgave 1 og 2 handler om at gange parenteser sammen, det vil være smart at benytte kvadratsætningerne. Når man skal gange parenterser sammen skal du huske at gange alle led.

(a+b)*(c+d) = ac+ad+bc+bd.

I opgave 3 kan du med fordel benytte

og

samt


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2010 af Gratian (Slettet)

 opg. 3a) x4+6+3 = x13

 - og sådan fortsætter du .. ligesom ovenstående!


Svar #3
25. august 2010 af Jonas2840 (Slettet)

Taak for det ;)


Svar #4
25. august 2010 af Jonas2840 (Slettet)

men opg. 2 der skal man jo reducer?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2010 af hvadmeddet (Slettet)

#4. At reducere vil sige at gøre udtrykket pænere.

Eksempel, 2.a)
(x-3)2 -(x-2)2
Benyt kvadratsætningen.
x2+9-6x-x2-4+4x
Saml leddene med samme potens af x.
-2x+5
Læg mærke til at leddet med x2 forsvinder, det er blandt andet derfor, man kan kalde det at reducere udtrykket.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2010 af mathon

reducere = at sammenregne og forenkle


Skriv et svar til: Hurtig hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.