Matematik

centrum og radius i cirkel

28. august 2010 af tomassongirl (Slettet)

opgave 1

angiv centrum og radius i hver af cirklen:

x^2+y^2-4x-6x-3= 0

hvordan gør man det?

opgave 2

cirklen har centrum i (-1,-3) og den en anden cirkel har i (7.1) de har samme radius og tangerer hinanden. Find en ligning for hver cirkel.

kan nogen give hints?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2010 af mathon

alment:

               cirklen
                               x2 + y2 + 2dx + 2ey + f = 0
har
              centrum C(-d,-e) og radius r = √(d2+e2-f)

specifikt:

    opgave 1:
                              x2 + y2 + 2(-2)x + 2(-3)y + (-3) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2010 af mathon

opgave 2:
                       afstanden mellem (-1,-3) og (7,1) (punktafstandsformlen)
                       er lig med 2r

idet cirklerne har udvendig tangering
 

standardformel for
cirkel:
                       (x-a)2 + (y-b)2 = r2    

når
      centrum er C(a,b)   og radius r


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2010 af mette48 (Slettet)

x^2+y^2-4x-6x-3= 0 gætter på at det er en skrivefejl der skulle vel stå

x^2+y^2-4x-6y-3= 0

x2-4x +y2-6y=3                    a2-2ab+b2 = (a-b)2    leddet b2 mangler, så det lægges til på begge sider af=

x2-2*2*x+22 +y2-2*3*y+32=3+22+32

(a-2)2+(y-3)2=r2                    regn selv videre


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2010 af mathon

gætter på at det er en skrivefejl der skulle vel stå

                      (x-2)2 + (y-3)2 = r2     ;-)


Svar #5
29. august 2010 af tomassongirl (Slettet)

hvad med opgave 2?

hvordan kan det være 2r?


Svar #6
29. august 2010 af tomassongirl (Slettet)

tak for hjælpen til opgave 1:D


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. august 2010 af mathon

                            tegn to cirkler - med samme radius -
                            der "kysser" hinanden
                           
Indse at afstanden mellem centrerne er 2r


Svar #8
29. august 2010 af tomassongirl (Slettet)

okay tak


Skriv et svar til: centrum og radius i cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.