Fysik

Cirkelbevægelse uden gravitation

29. august 2010 af andreas_baldur (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan forholder en jævn cirkelbeævgelse sig under forhold uden gravitation? Feks. på en rumstation?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Forholder...?


Svar #2
29. august 2010 af andreas_baldur (Slettet)

Ja sidder og laver en opgave, hvor jeg skal beskrive den samlede kraft der påvirker et legeme i en jævn cirkelbevægelse uden gravitation..


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. august 2010 af mathon

                               F = m·ω2r = m·v2/r


Svar #4
29. august 2010 af andreas_baldur (Slettet)

Vil bare lige hurtigt høre om der er forskel på om den jævne cirkelbevægelse er den bare med gravitation såvel som uden..


Svar #5
29. august 2010 af andreas_baldur (Slettet)

* om den jævne cirkelbevægelse er den samme med såvel som uden gravitation


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. august 2010 af mathon

nej selvfølgelig ikke

     accelerationen ændres jo


Svar #7
29. august 2010 af andreas_baldur (Slettet)

Skabes der en acceleration rettet mod centrum? (uden gravitation)


Brugbart svar (1)

Svar #8
29. august 2010 af mathon

Ja

                 F = -ω2·r                                   (fedt bogstav betyder vektor)


Skriv et svar til: Cirkelbevægelse uden gravitation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.