Matematik

Eksponentiel funktion

30. august 2010 af ramuk (Slettet)

Hej:)

Jeg ville spørge om hvordan man bestemmer a og b i en eksponentiel funktion? Jeg har nogle tabelværdier som jeg skal bruge, men det er vel ikke a = (y2-y1)/(x2-x1) !? Kan ikke huske det:S

Håber I kan hjælpe mig:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2010 af Tyrael (Slettet)

Du skal bruge enten to punkter - P(x1 , y1) og Q(x2 , y2) - eller en forskrift og et punkt. :)

Dernæst kan følgende formler anvendes:

a = x2-x1
               
√(y2 /y1)

b = y1 / (ax1)
 
 


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.