Matematik

Funktioner

01. september 2010 af mortenbuch (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej alle :)

Betragt funktionen med forskift f(x)=4*0,5^x

a) tegn grafen for funktionen..

Der bruger jeg programmet graph, skal der da bare indtaste denne ligning, eller skal jeg udregne noget? 

b) lav en tabel over funktionsværdier..

her er jeg ret lost, ved ikke lige hvad jeg skal gøre.. 

tak for hjælpen på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2010 af Yow! (Slettet)

mon ikke det er et sildeben du skal lave..??


Svar #2
01. september 2010 af mortenbuch (Slettet)

 Men har prøvet at tegne grafen ind. men den går bare 1 op af y aksen, og er derefter lodret, kan det være korrekt?

Hvordan er det nu, man laver et silleben?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2010 af Anders521

Hej Morten,

a lave tabel over funktionsværdier gør du ved at indtaste forskellige værdier af x ind din funktion f, og dermed får du x'ernes tilhørende værdi.

F.eks. x=1 => f(1), x=2 => f(2), ..., x=k => f(k), hvor k er et reel tal.

Mvh. Anders


Svar #4
01. september 2010 af mortenbuch (Slettet)

 Hej Anders - du kunne ikke være mere præcis i din forklaring?

skal vel bruge den korrekte graf, for at kunne udføre tabellen over funktionsværdier.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2010 af Yow! (Slettet)

hmmm nej... det er jo en eksponentielfunktion, så lodret er den ikke... du har nok tegnet forkert.... prøv igen...

X | 1 |  2 |  3 |  ....
Y | .. |  ..  |  .. |  .....    osv osv...


Svar #6
01. september 2010 af mortenbuch (Slettet)

 Har bare indtastet formelen i graph. Mente også vandret..

nogen der har en ide til  det?


Svar #7
01. september 2010 af mortenbuch (Slettet)

 så er a'ern lavet. Nogen der kan detaljeret forklare b'ern?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. september 2010 af Anders521

Hej igen Morten,

okay jeg skal prøve at være mere præcis i min forklaring.  Lad os sige du har valgt nogle tal som du gerne vil kende deres værdi ved brug af din funktion f. De tal du har valgt  er dine x'ere.

Hvis et af dine x'ere er tallet 0 så får du funktionsværdien f(0). Du sætter 0 ind i regneforskriften. men hvad mener jeg med f(0)? Tallet f(0) er din funktionsværdi når x=0. 

Håber det hjalp.

Mvh. Anders


Svar #9
01. september 2010 af mortenbuch (Slettet)

 Mange tak, den gik direkte ind på lystavlen :) 

Takker utroligt meget for hjælpen :)


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.