Matematik

Hjælp til svært mat spørgsmål!

04. september 2010 af sar94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Den her opgave forvirre mig rigtig meget. Jeg håber I kan hjælpe og forklar mig. På forhånd tak. 

Vedhæftet fil: Dok1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2010 af mathon

                               B = b·da

                               B2/B1=  (d2/d1)a

specifikt
for d2=2d1
                              B2/B1= (2)a

                              


Svar #2
04. september 2010 af sar94 (Slettet)

 Du må meget undskyld. Men jeg forstår intet af det du skrev ! :-(


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ud fra tabellens værdier skal du bestemme konstanterne a og b i funktionsudtrykket

f(x) = b·xa

ved regression.


Svar #4
04. september 2010 af sar94 (Slettet)

 Men jeg vil lige sikre mig... Står der under brudstyrke i kg efter 600 .. 1000, 1550, 2250 osv??? altså er det nu i tusinde ller hvad.. det er faktisk en af tingene der forvirre mig. 


Svar #5
05. september 2010 af sar94 (Slettet)

 I spørgsmål b) står der : 

Benyt den fremkomne forskrift til at
bestemme, hvor mange gange så stor
tovværkts brudstyrke bliver, når
tovværkets diameter fordobles.

kan I ikke hjælpe mig det. ?? På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det tror jeg, der gør. Cellerne i tabellen var ikke store nok til at rumme tallene på een linie.

#5

Det er faktisk det spm, som mathon hjalp dig med i #1 .


Svar #7
05. september 2010 af sar94 (Slettet)

 Det er bare forvirrende, da jeg ikke har set disse former før. Men hvis det er . Er det så denne her formel jeg skal bruge :  B2/B1= (2)a

Jeg har fået a og b til at være : 18.677x^1.906


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Jeg fandt

f(x) = 16,912 ·x1,9669 , dvs

a = 1,9669.

Da fås forholdet for en fordobling i diameteren

B2/B1 = 2a = 21,9669 = 3,909

Det passer godt nok med tabellen, for man går fra x = 4 til 8 og så til 16 ved at gange med 4 hver gang i f(x) .


Skriv et svar til: Hjælp til svært mat spørgsmål!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.