Matematik

Hvordan løses ligningerne? HJÆLP!!!

06. september 2010 af Rebecca001 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løses de 4 ligninger? I må meget gerne komme med en god forklaring på hvad i laver, hvordan i gør og hvorfor i gør som i gør. Håber der er nogen der ude der kan hjælpe. Har virkelig brug for det.

1)     3b2-5b-3 = 6b+1

2)     7(y+2)•(2y+6) = 0

3)     -1/2 z2 = 14z (ligesom man siger minus en halv)

4)     x2 = 5/6x - 1/6 (ligesom når man siger fem sjettedele og en sjettedel)

Kh Rebecca


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

De løses som almindelige 2. gradsligninger, stil dem op på normalformen ax2+bx+c=0 og brug så din bog til at finde formlen. Teorien bør du tage efterfølgende.


Svar #2
06. september 2010 af Rebecca001 (Slettet)

Hvis jeg ikke havde prøvet det før ville jeg ikke spørge herinde på studieportalen. Det er bare virkelig svært og bogen er endnu mere forvirrende. Jeg er godt klar over hvordan man løser sådan nogle ligninger når 0 står alene eller hvis a, b og c er fundet men ellers kan jeg overhovedet ikke finde ud af det :( :( :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2010 af SabMo (Slettet)

 http://matleks.infa.dk/index.php?id=3&tx_lfmatleks_pi1[letter]=A

Der står diverse matematik formler. 


Svar #4
06. september 2010 af Rebecca001 (Slettet)

Er der slet ikke nogen der lige kan hjælpe mig med at forklare det på dansk hvordan man gør.. KÁN ikke de formler og bøger osv.


Skriv et svar til: Hvordan løses ligningerne? HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.