Matematik

Funktioner

06. september 2010 af vict0438 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej 

Jeg har fået et spørgsmål omkring funktioner og jeg har aldrig forstået hvordan det er man finder frem til resultatet, så hvis der var en der kunne skrive en forklaring pg resultatet, eller et link til hvordan man regner det ud.

4. En funktion f (x) er givet ved f(x) = 1x2 −2x+1.
5.
2 (a) Bestem f′(4).
(b) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet med koordinaterne (4, f (4)).

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2010 af Anders521

Hejsa Victor,

Javel, du skal altså bestemme tallet / funktionsværdien f'(4), og du er givet funktionen f(x) = 1x2 - 2x+1. Det første er at differentiere funktionen og dernæst indsætte tallet 4 i den afledede funktion og dermed har du svaret.

En ligning for en tangent har en formel, kan du huske hvad den er?

Mvh. Anders


Svar #2
06. september 2010 af vict0438 (Slettet)

Nej kan ikke huske den helt men er den ikke y = f'(x1) * (x-x1) + f(x)
 Og hvordan vil du differentiere funktionen, og mange tak for det, ind til videre har du været en kæmpe hjælp !! 


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.