Matematik

Polygoner

06. september 2010 af JeppeHvid (Slettet)

 Davs. Jeg sidder her med en stor aflevering og jeg har en opgave som driller.

Caffé sælger to typer kaffeblandinger i poser: Gold og Silver

Caffé råder over 20000 gram Brasiliansk  kaffe pr. uge, hvor hver pose Gold indeholder 300 gram og hver pose Silver indeholder 200 gram.

Derudover råder Caffé over 16000 gram Colombiansk kaffe pr. uge, hvor hver pose Gold indeholder 200 gram og hver pose Silver indeholder 200 gram.

Caffé har en fortjeneste på 4 kr. pr. pose Gold og 3 kr. pr. pose Silver.

Caffé ønsker at beregne den størst mulige fortjeneste ved hjælp af lineær programmering.

a) Definér variablene x og y og bestem en forskrift for funktionen f(x,y) = ax+by+c, der angiver den samlede fortjeneste.

b) Opstil begrænsningerne (betingelserne) og indtegn polygonområdet i et koordinatsystem.

c) Bestem hvor mange poser Gold og hvor mange poser Silver Caffé skal sælge pr. uge for at opnå størst fortjeneste og bestem denne fortjeneste.

Nogen der kan hjælpe? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2010 af mette48 (Slettet)

x antal poser Gold

y antal poser Silver

x*300+y*200=20000           mængde af Brasiliansk kaffe

x*200+y*200=1600             mængden af Colombiansk kaffe

4x+3y                                   fortjeneste


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. marts 2011 af idenu (Slettet)

 @mette48

Du skal huske at du ikke må bruge lighedstegn i forbindelse med begrænsningslinier

De to begrænsninger skal henholdsvis se sådan ud:

x*300+y*200 ≤ 20.000    Brasiliansk kaffe
x*200+y*200 ≤ 16.000    Colombiansk kaffe


Skriv et svar til: Polygoner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.