Kemi

Massefylde for lithium bestemt af atomvægt og kantlængde?

06. september 2010 af Bilbo12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Er der en venlig sjæl, der kan gennemskue denne:

Lithium metal har en rumcentreret kubisk enhedscelle med en kantlængde på 3,51 Å. Atomvægten for lithium er 6,941 g/mol (et mol er 6,023*10^23 atomer). Udregn massefylden..


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2010 af NejTilSvampe

 jeg forstår ikke ordene "kubisk enhedscelle" og "kantlængde" og "Å" ???

men massefylde (densitet) er defineret

d = m/V

"kubisk enhedscelle" kunne godt lyde som noget rumfangsrelateret, det burde give dig et hint.

Og du har molarmassen af stoffet, så mangler du bare noget der angiver stofmængden af lithium. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2010 af PoKulaKi (Slettet)

kantlængden giver dig rumfanget af enhedscellen V = (3,51·10-8cm)3. ganger du med NA  og dividerer med antallet af atomer i enhedscellen har du så rumfanget af et mol. du har jo vægten af et mol i molarmassen.

hvilket alt i alt giver ρ = 2 M / (V·NA), hvor totallet er antallet af atomer i enhedscellen, og NA er avogadros tal.


Skriv et svar til: Massefylde for lithium bestemt af atomvægt og kantlængde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.