Matematik

2 hurtige opgaver!

08. september 2010 af Jonas2840 (Slettet)

Hej folkens ;)

Jeg har lavet opg 1. men er ikke sikker på at det er rigtig? og til opg.2 jeg aner virkelig ikke hvordan man gør. og jeg kan ikke kig i min bog, da jeg ikke har en matemaik bog( det er en kopi ark) .

Hååber i vil hjælpe ;)

opg.1

undersøg om -1 er løsning i hver af følgende ligninger:

a) 1-3x=4

der har jeg sagt:

1-3*(-1)=4 ja -1 er løsningen. ( jeg ved ikke hvordan jeg skal lave en udregning)

b) 4+3x=2

4+3*(-1) = 2 -1 er ikke løsningen.

c) x2-3x-4=0

(-1)2 -3*(-1)-4=0

-1 er løsningen.

opg. 2

Løs ligningerne:

a) 8/3x -7 = 6x+5/3

b) 2-(4x+6) = 5(2/3+x)

c) 31/x-6=4

d) 2x+4/3=4(x-5/12)

på forhånd taak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2010 af alibaba1 (Slettet)

de er andet gang, kan du ikke nøjes med at skriv de engang .


Svar #2
08. september 2010 af Jonas2840 (Slettet)

Nej kan jeg ikke ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2010 af Twised (Slettet)

opg.1

undersøg om -1 er løsning i hver af følgende ligninger:

a) 1-3x=4

der har jeg sagt:

1-3*(-1)=4 ja -1 er løsningen. ( jeg ved ikke hvordan jeg skal lave en udregning)

Se her du har faktisk gjort det rigtig , -1 sættes ind istedet for X. så det er din udregning

b) 4+3x=2

4+3*(-1) = 2 -1 er ikke løsningen.

Også rigig lavet :)

c) x2-3x-4=0

((-1)*2) -(3*-1) - 4 =0

(-2) - (-3) - 4 = 0

Allerede nu kan man se at det ikke giver 0

-2+3-4 = -3

(-1)2 -3*(-1)-4=0

-1 er løsningen.

opg. 2

Løs ligningerne:

a) 8/3x -7 = 6x+5/3Kan ikke

b) 2-(4x+6) = 5(2/3+x)Kan ikke

c) 31/x-6=4Kan ikke

d) 2x+4/3=4(x-5/12) Kan ikke
 

Undskyld mester men de sidste kan jeg ikke lige overskue


Svar #4
08. september 2010 af Jonas2840 (Slettet)

Til opg.2

hvordan løser jeg dem??

Og taak mester :)


Skriv et svar til: 2 hurtige opgaver!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.