Matematik

Bevis

08. september 2010 af Teazy (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med at bevise følgende

A er en ikke tom og opad begrænset delmængde af R, k er en konstant som er element i R.

B = {k+x | x element i A}

Så skal det bevises at sup(B) = k + sup(A)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2010 af peter lind

se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=884413


Svar #2
09. september 2010 af Teazy (Slettet)

Du kunne vel evt. ikke uddybe det lidt mere med et matematisk sprog? Forstår udemærket hvorfor den påstand er sand, men hvordan det bevises rent matematisk er problemet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2010 af PoKulaKi (Slettet)

lad b∈B være givet,  

b = a + k , hvor a∈A

b = a + k ≤ sup A + k , Ved at vurderer opad ved brug af definitionen af supremum, som siger a ≤ sup(A) for alle a∈A

nu har vi at det er en øvre grænse

Lad y være en øvre grænse for B, , så b≤y for alle b∈B

da vil b - k ≤ y - k, 

men (b - k) ∈ A, så y - k er en øvre grænse for A, ud fra definitionen af at supremum er den mindste øvre grænse må

sup(A) ≤ y-k, så får du at

sup(A) + k ≤ y, hvilket var det du gerne ville vise.
 


Skriv et svar til: Bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.