Matematik

Ligning søges

09. september 2010 af havsten (Slettet)

Opstil en ligning for følgende problemstilling:
Et rektangel har omkredsen 22 meter. Den lange side er 5 m længere end den korte
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2010 af løbendeæsel (Slettet)

Tegn et rektangel og indse at

(Længde + Bredde) * 2 = Omkreds

--

Du får oplyst at Omkreds = 22

Du får også oplyst at Længde = Bredde + 5

--

Ved at indsætte disse to oplysninger i den første ligning, finder du at

(Bredde + 5 + Bredde) * 2 = 22

Eller skrevet pænere

4 * Bredde = 12

Så Bredde = 12/4 = 3 meter

og Længde = 3 meter + 5 meter = 8 meter


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2010 af Havkajakken (Slettet)

Måske:

(Bredde*2)+(5*2) = 22 m

??


Svar #3
09. september 2010 af havsten (Slettet)

Tak for svaret.

Jeg forstår forklaringen men jeg har problemer med at stille det op i en ligning.


Skriv et svar til: Ligning søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.