Matematik

Løs ligningen f(x)=g(x)

12. september 2010 af Krustin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Som overskriften siger, skal jeg løse ligningen f(x)=g(x)

f(x)= x^2 - 7x + 16 og g(x)=x+1

Jeg har brug for lidt hjælp - mener at jeg skal isolere x, men så driller x^2 mig lidt

Håber i kan hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2010 af peter lind

Træk alt over på samme side af lighedstegnet. Så har du en anden grads ligning, som der findes løsningsformler for.


Svar #2
12. september 2010 af Krustin (Slettet)

x^2 - 6x + 15 = 0? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2010 af peter lind

x2-8x+15=0


Svar #4
12. september 2010 af Krustin (Slettet)

hvorfor 8x?
Trækker man ikke x'et fra på begge sider?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2010 af peter lind

Det er netop det man gør. -7x-x = -8x


Svar #6
12. september 2010 af Krustin (Slettet)

nåe ja - er ligningen så løst?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2010 af peter lind

nej. Det skal du i gang med nu


Skriv et svar til: Løs ligningen f(x)=g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.