Matematik

Hjælp til at løse andengradsligning

12. september 2010 af meller22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

jeg har brug for hjælp til en andegradsligning, hvor jeg skal bestemme grundmængden og løse den:

x^2 - 6x + 3 = 75

.. Hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2010 af mette48 (Slettet)

Træk 75 fra på begge sider af =

brug derefter løsningsformlen

ax2+bx+c=0

x=(-b±√(b2-4ac))/2a


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2010 af Teazy (Slettet)

d = b^2-4ac

x = (-b+-sqrt(d))/2a


Skriv et svar til: Hjælp til at løse andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.