Fysik

Haster virkelig! 288. 420 er det Joule eller kJ???

14. september 2010 af sar94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 hjææææælp please


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2010 af mathon

...det er forhåbentlig ikke dit heldigste spørgsmål :-)


Svar #2
14. september 2010 af sar94 (Slettet)

 hvad mener du??? Jeg har skrevet ?Emodtaget = cvand • mvand • ?T  288. 420 kan det svære bare ikke huske om jeg regnede det i joule eller kg ... jeg skal jo skrive enheder på. Hjælp mig please. Og de firkanter er bare delta. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2010 af mathon

...da du ikke oplyser, hvilke enheder du har brugt, og heller ikke selv ved det,
er der kun tilbage
at foretage beregningen en gang mere - med enheder  :-)


Svar #4
14. september 2010 af sar94 (Slettet)

altså cvand er 4180 og mvand er 1000 g ... hjælper det lidt???


Svar #5
14. september 2010 af sar94 (Slettet)

 please være venlig at hjælpe mig....


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2010 af mathon

hvad med temperaturændringen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2010 af mathon


...hvad med ΔT?


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2010 af JKaram (Slettet)

Nej, det giver ingen mening hvad du skriver. Ro på og så skriv det stille og roligt :-)

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Temperaturændringen må have været  ΔT = 69 grad .


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. september 2010 af mathon

Ja
forudsat 288. 420 var kJ


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#10 -- Jeg gik nu ud fra, at det var J, da tallet var så stort (idet jeg antog, at punktummet fra en dansk 1000-opdeler, og ikke decimalkommaet).


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. september 2010 af mathon

                            

                         ΔT = E/(m·c)

                         ΔT = (288,420 kJ)/((1 kg)·(4,186 kJ/(kg·K)) ≈ 69 K


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#12 -- Så er vi jo for så vidt enige, da tallet var skrevet 288.420 , og folk jo sædvanligvis bruger decimalkomma her.


Svar #14
14. september 2010 af sar94 (Slettet)

 jeg afleverede min rapport i morges og der skrev jeg at enheden var joule...... så jeg ved ikke rigtigt. 


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#14 -- Men du må jo kunne svare os på her, om du mente 288,24 eller 288240 = 2,8824·105 .


Svar #16
15. september 2010 af sar94 (Slettet)

 det her er tallet.... 221858... 


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#16 -- Right (det er nok blevet koldere siden i morges). Men så ser det dog ud til, at det var J .


Skriv et svar til: Haster virkelig! 288. 420 er det Joule eller kJ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.