Fysik

Krafter - Gnidningskraft

15. september 2010 af AccTSJ (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej,

Jeg har lidt problemer med en opgave, og det ville være fedt, hvis jeg kunne få lidt hjælp :)

"En bil kører med konstant far rundt i et vejsving med radius 50 m.

Beregn den maksimale fart, som bilen kan kører uden at skride, hvis den kører på:

Tør asfalt og Iset asfalt"

u for tør asfalt = 0,7

u for iset asfalt = 0,02

På forhånd tak ! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2010 af kieslich (Slettet)

Gnidningskraften skal være større end centripetalkraften: Fg  > Fc

Fc  = m*v2 /r    <      Fg  = m*g*μ

løs uligheden og find v.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2010 af tulip0 (Slettet)

Hej jeg sidder også med samme opgave, men hvorfor skal gnidningskraften være større end centripitalkraften ? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Gnidningskraften forhindrer bilen i at flyve af vejen, mens centripetalkraften forsøger at sende bilen ud i rabatten.

Er centripetalkraften størst kan du ringe efter Falck.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2013 af GymnasieEleven (Slettet)

#1 løs uligheder og find v?

 

Er det ved at sovle det hele eller? 

Kan du komme med en dybere forklaring? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den største fart findes ved at erstatte ulighedstegnet med et lighedstegn:

m·v2 / r = m·g·μ , dvs.

v = √(μ·g·r)


Skriv et svar til: Krafter - Gnidningskraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.