Matematik
Integral (areal) HELP PLZ
Hvordan kan jeg bestemme arealet af M ?
b∫a (f(x)-y)dx = ?
y = -1x + 2,5
f(x) = (4x^3) - (8x^2) + 4x
jeg forstår ikke hvordan jeg skal gøre? pleaseeeeee help me!! det er en af mine afleveringsopgaver :s
Svar #1
15. september 2010 af Andersen11 (Slettet)
Det fremgår ikke af dit indlæg, om a og b skal findes ved at løse f(x) = -x + 2,5 ? Indsæt udtrykket for y i integralet og beregn det bestemte integral med de fundne (eller opgivne) værdier for a og b.
Svar #2
15. september 2010 af missunknow (Slettet)
opgaven lyder sådan:
en funktion f er bestemt ved
f(x) = 4x3 - 8x2 +4x
a) bestem en ligning for tangenten t til grafen for f i punktet P (0,5 ; f(0,5))
som jeg har fået til y = -1x + 2,5
det oplyses at t og grafen for f har netop to punkter fælles. grafen for f og t afgrænser en punktmængde M der har et areal.
b) bestem arealet af M
det er så det jeg vil, ved at sige b∫a(f(x)-y)dx
Svar #3
15. september 2010 af Andersen11 (Slettet)
Ja, så brug fremgangsmåden, jeg skitserede i #1.
Det er dog ikke den korrekte ligning for tangenten, som du har fundet. Find først den rigtige ligning, og bestem så skæringspunkterne.
Svar #5
15. september 2010 af Andersen11 (Slettet)
#4 -- Tangenten skal gå gennem (0,5 ; f(0,5)) . Beregn f(0,5) .
Svar #7
15. september 2010 af Andersen11 (Slettet)
#6 -- Nej, det er ikke rigtigt.
f(0,5) = 4·(1/2)3 -8·(1/2)2 +4·(1/2) = 4/8 - 8/4 + 4/2 = 1/2 -2 +2 = 1/2
Svar #8
15. september 2010 af missunknow (Slettet)
Ups, jeg har lavet en fejl.. har glemt at ophæve..
men hvis jeg nu finder f(0,5) og f'(0,5), hvad er så mit næste skridt ?
Skriv et svar til: Integral (areal) HELP PLZ
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
