Matematik

Ret algebra sætningen her !!

18. september 2010 af natasjah (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

(-4a+3b)* (-3a – 5b) * (2b – 3a) * (10a + 15b)

= 12 a -20ab – 9ab – 15b + (2b-3a) * (10a + 15b)
= 12 a -20ab – 9ab – 15b + 20 ab + 30b-30a-45ab

= 42a-14ab+15b
 

Er dette rigtigt ??

hvis ikke vil du ikke være sød at forkar mig min fejl


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2010 af Bænkebider (Slettet)

Du har lavet fejl. a*a = a^2

Så er -4a*-3a = 12a^2

Prøv at lave det om igen med det.


Svar #2
18. september 2010 af natasjah (Slettet)

(-4a+3b)* (-3a – 5b) * (2b – 3a) * (10a + 15b)

= 12 a^2 -20ab – 9ab – 15b + (2b-3a) * (10a + 15b)


= 12 a^2 -20ab – 9ab – 15b + 20 ab + 30b-30a-45ab

= 114a-14ab+15b
 

kan det passe nu Da 12^2 = 144 også tager jeg .30a fra så bliver det 114


Svar #3
18. september 2010 af natasjah (Slettet)

hovsa mangler at regne  2b * 15b


Svar #4
18. september 2010 af natasjah (Slettet)


(-4a+3b)* (-3a – 5b) * (2b – 3a) * (10a + 15b)

= 12 a2 -20ab – 9ab – 15b + (2b - 3a) * (10a + 15b)


= 12 a2 -20ab – 9ab – 15b + 20 ab + 30b2-30a2-45ab

= 114a-14ab+15b
 


Svar #5
18. september 2010 af natasjah (Slettet)

har restultatet nu

(-4a+3b)* (-3a – 5b) + (2b – 3a) * (10a + 15b)

= 12 a2 +20ab – 9ab – 15b2 + (2b-3a) * (10a + 15b)
= 12 a2 -20ab – 9ab – 15b2 + 20ab – 30a2- 45ab

= -18a2 – 14ab - 45b 2
 


Skriv et svar til: Ret algebra sætningen her !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.