Matematik

forslag til ligning

19. september 2010 af 1003fohlmann (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Givet er et kvadrat, Du forlænger siderne med 3 cm. Herved bliver arealet 2,25 ganga så storet som arealet af det oprindelige kvadrat.

Man skal bestemme sidelængden i det oprindelige kvadrat


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2010 af mathon

                          A = x2 x = √(A), da x>0

                         (x+3)2 = 2,25A = (1,5·√(A))2

                          x+3 = 1,5·√(A) = 1,5x

                          3 = 0,5x

                          x = 6


Skriv et svar til: forslag til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.