Fysik

Cirkel regning

20. september 2010 af gadehund (Slettet)

hejsa,

jeg har en opgave som jeg virkelig godt kunne tænke mig noget hjælp til. opgaven lyder:

En bil kører over en bakke, som er nogenlunde cirkelformet med radius r = 25m. hvor hurtigt kan bilen køre uden at lette på toppen af bakken?

Jeg har svært ved at løse denne opgave da der ikke er opgivet noget andet end radius, så ved ikke helt hvilke formler jeg skal benytte da jeg mangler flere led. håber nogen kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven har kørt i flere tråde her på Portalen. Du skal bestemme, ved hvilken hastighed centripetalkraften i den cirkulære bevægelse går ud mod tyngdekraften på bilen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2010 af mathon

       centripetalaccelerationen i en jævn cirkelbevægelse er

                                             a = v2/r

      det er tyngdekraften, der skal levere centripetalaccelerationen

      du har derfor

                                   m·g = m·(v2/r)

hvoraf

                                   v = (g·r)½


Svar #3
20. september 2010 af gadehund (Slettet)

Nu forstår jeg, tusind tak :)


Svar #4
20. september 2010 af gadehund (Slettet)

nu forstår jeg, tusind tak :)


Skriv et svar til: Cirkel regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.