Matematik

3 ligninger med 3 ubekendte

21. september 2010 af Xman1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 lign 1: 2x + 3z - 4y = 0

lign 2: x + y + z = 0

lign 3: 3x + 2y - 4z = 0

jeg skal bestemme X,Y og Z. Hvordan gøres det ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2010 af Mimical (Slettet)

En måde er at opstille ligningerne i en total matrix og udføre en Gauss-Jordan elimination, men det har du vist ikke lært på dette niveau.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2010 af kieslich (Slettet)

isoler x i anden ligning.    x  =  .....     (*)

indsæt (*) i første ligning og isoler y,    y   =  ......   (**)

indsæt (**) i højreside af (*).    nu har du x og y udtrykt kun ved z. Indsæt de to udtryk i tredie ligning og find z. find derefter x og y.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2010 af kieslich (Slettet)

Hvis du må bruge CAS:    solve( lign1 and lign2 and lign3,x)


Svar #4
21. september 2010 af Xman1 (Slettet)

 jeg skal lave den i hånden, så må ikke bruge solve :/

kan du ikke prøve at lave den for mig? det vil hjælpe lidt mere så jeg kan forstå det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2010 af kieslich (Slettet)

nope. gør som I #2. skriv hvor langt du kommer.


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2010 af Mimical (Slettet)

Da alle ligningerne i ligningssystemet er lig 0, kaldes ligningssystemet homogent, ellers kaldes det inhomogent. Et homogent ligningssystem har altid løsningen (x1, ... , xn) = (0, ... , 0)


Svar #7
23. september 2010 af Xman1 (Slettet)

 kan en ikke lave opgaven ? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2010 af kieslich (Slettet)

som #6 skrev er der løsningen x=0, y=0 og z=0.   og der er ikke andre løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2010 af Mimical (Slettet)

Jeg har sådan set allerede lavet den. Du kan se den elegante måde at løse den slags på vedhæftede:

Vedhæftet fil:Matrix2.pdf

Skriv et svar til: 3 ligninger med 3 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.