Matematik

Løs andengradsligning i hånden

22. september 2010 af sdj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Løs denne ligning i hånden:

2x^2 - 3x + 1 = 0

Jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre. Findes der en nem metode til at løse andengradsligninger i hånden? Eller er der nogen der vil hjælpe mig igang?


Brugbart svar (3)

Svar #1
22. september 2010 af mathon

          2x2 + (-3)x + 1 = 0

a = 1
b = (-3)
c = 1

       d = b2 - 4·a·c

  rødder
                       x = (-b ± √(d)) / (2·a)


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1

Ligningen

2x2 + (-3)x + 1 = 0

har

a = 2

b = -3

c = 1

hvilket jo giver en "pæn" diskriminant og rødder, der er simple tal.


Svar #3
22. september 2010 af sdj (Slettet)

 Jeg er med på det, tak for svarene.


Skriv et svar til: Løs andengradsligning i hånden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.