Matematik

Hjælp til funktioner!

22. september 2010 af came (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal løse:

2/5+4= 30-4/3

Jeg er kørt fast. jeg har brug for hjælp!


Svar #1
22. september 2010 af came (Slettet)

Jeg har virkelig meget brug for hjælp til den her ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2010 af edn (Slettet)

Det er modsigende det du har skrevet - de to er ikke lig hinanden.

Jeg forstår ikke helt dit spørgsmål - hvad går opgaven ud på? Du skriver at det omhandler funktioner, men "ligningen" har intet med funktioner at gøre. Det du har skrevet svarer til at man skriver 2=5.

Så jeg tror måske du har skrevet forkert (:


Svar #3
22. september 2010 af came (Slettet)

Lige en rettelse.

Jeg skal løse ligningen:

2/5x+4= 30-4/3x

Jeg har svært ved ligninger, så jeg håber på hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2010 af Reddie3gWorker (Slettet)

Starte med at flytte x-leddene på samme side af lighedstegnet:
2/5x+4/3x=30-4
Så kunne du jo finde en fælle nævner:
6/15x+20/15x=30-4
sæt x uden for parentes:
(6/15+20/15)x=30-4
(26/15)x=26
Hvis du har 26 i 15dele, så har du 26*15/15=390/15:
(26/15)x=390/15
Så kan du dividere igennem med (26/15) og du får:

x=(390/15)/(26/15)

Udregn x og du får dit svar


Svar #5
22. september 2010 af came (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2010 af edn (Slettet)

Nu gav dit spørgsmål også lidt mere mening (:

- håber du fandt ud af det.


Skriv et svar til: Hjælp til funktioner!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.