Matematik

Funktioner

22. september 2010 af came (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal løse ligningen, men jeg er kørt fast!

(2/5)x+4= 30-(4/3)x
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2010 af lystig (Slettet)

få x'erne på en side og tallene på den anden side.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2010 af TorbenA (Slettet)

Du kan samle alle x'erne på venstre side og resten på højre. Dit problem er jo så, hvad 2/5 + 4/3 bliver. :-) Højre side bliver jo 26. Det skulle ikke undre mig, hvis løsningen ligger omkring 15 stykker.


Svar #3
22. september 2010 af came (Slettet)

6/15+20/15= 26/15

Bliver resultatet så= 26/15=26

???


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2010 af lystig (Slettet)

du mgl. x

(26/15)x = 26


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2010 af lystig (Slettet)

heraf finder du x


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2010 af TorbenA (Slettet)

Hallo, hvor blev x af?

Du mener 26·x/15 = 26

Nu skal du så isolere x. Hvordan gør du det?


Svar #7
22. september 2010 af came (Slettet)

Ja, selvfølgelig 26*x/15= 26

26*x/15= 26*x

Så går 26*x ud med hinanden også bliver resultatet:

x= 15

Eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. september 2010 af TorbenA (Slettet)

Du kan ikke bare skrive et ekstra x i linie 2

Det hedder: vi dividerer med 26 på begge sider og ganger med 15 på begge sider. Så er x jo isoleret på venstre side og der er 15 på højre side.


Svar #9
22. september 2010 af came (Slettet)

Jeg er gået i stå.

Hvordan ville det se ud? 


Svar #10
22. september 2010 af came (Slettet)

26/26x*15= 26/26x*15

x= 15

Eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen omskrives til

(2/5 + 4/3)x = 26, eller

(26/15)x = 26 , så

x = 26·(15/26) = 15


Svar #12
22. september 2010 af came (Slettet)

Super!

Mange tak!


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.