Matematik

Skæringspunkt mellem parabel og liniær

22. september 2010 af Arzarh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave hvor jeg skal finde skæringspunkterne mellem en 2.gradsfunktion og en liniær funktion.. Men jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg skal finde det - og det skal være ved udregning.

Graferne hedder: f(x)=4x^2-8x-12    og     g(x)=0,666x-2


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2010 af mathon

skæring kræver

                                  4x2 - 8x - 12  = y = (2/3)x - 2

hvoraf
                                   4x2 - (26/3)x - 10 = 0 hvoraf de to skæringspunkters førstekoordinater beregnes


Svar #2
22. september 2010 af Arzarh (Slettet)

Men hvordan vil du beregne dem ud fra det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2010 af lystig (Slettet)

løs andengradsligningen


Svar #4
22. september 2010 af Arzarh (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Skæringspunkt mellem parabel og liniær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.