Kemi

Gasser

22. september 2010 af mathiasjacobsen (Slettet)

What volume of F2 (in liters) is required to react with 1.00 g of uranium according to the equation U(s) + 3 F2(g) UF6(g) if the temperature is 15°C and the pressure is 745 mm Hg?

Ret lost en der kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2010 af mathon

n(U) = m/M = (1,00 g)/(238,03 g/mol) = 0,004201 mol

                            

                                                                 U (s)  +  3 F2 (g)   --->  UF6 (g)
ækvivalente stofmængder i mol:                1             3                  1
 

0,004201 mol U (s) ækvivalerer 3·(0,004201 mol) F2 (g) = 0,012603 mol

          
V(F2) = n·R·T/p =
                    (0,004201 mol)·(62,364 mmHg·L/(mol·K))·((273,15+15) K) / (745 mmHg) ≈ 0,3040 L = 304,0 mL


Skriv et svar til: Gasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.