Matematik

hjælp til simpel ligning

22. september 2010 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

kender i det hvor facitet bare ikke stemmer overens med ens resultat..
Ligningen hedder: -4x+3=-6x-17 .... hvordan kan det give -10 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Isoler x:

6x -4x = -17-3

2x = -20

x = -10


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2010 af edn (Slettet)

A:    -4x+3=-6x-17 <=>

B    2x+3=-17 <=>

C    2x=-20 <=>

D    x=-10

Husk, at når du ganger med noget på den ene side skal du gange med det samme på den anden side, for at lighedstegnet kan bevares (:

Du kan også betragte det som at du "flytter tallet" over på den anden side af lighedstegnet - og når tallet flyttes skal der ændres fortegn.

A: ligningen

B: -6x er flyttet over på den anden side og derfor skulle fortegnet ændres til +6x//der er trukket 6x fra på begge sider, dermed er der 2x tilbage

C: +3 flyttes, fortegnet ændres så du har -3//der trækkes 3 fra på begge sider, og -17-3=-20

D: Du dividerer med 2 på begge sider.


Skriv et svar til: hjælp til simpel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.