Matematik

Parallelle linier, ligning for linien

23. september 2010 af finken83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er kørt fast i denne opgave. Resultatet skal give 4x-9y = -24 men mit giver 4x-9y = -48 Håber nogen kan hjælpe.

m: Rammer punktet A (3,4) og skærer x i (-6,0)

y-y0 = a(x-x0)

0-4 = a(-6-3)

0  = -6a - 3a + 4

a = 4/9

y-4 =4/9(x-3)

y-4 =4/9x-12/9

y =4/9x -48/9

y = 4/9x -48/9

9y = 4x+48

4x-9y =-48


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2010 af Duffy

y-4 =4/9x-12/9

y =4/9x - 48/9
 

Du skal lægge 4 til , ikke trække 4 fra

y - 4 + 4 = 4/9x - 12/9 + 4

y = 4/9x - 12/9 + 36/9

regn selv videre. . .


Svar #2
23. september 2010 af finken83 (Slettet)

Tusind tak, havde stirret mig fuldstændig blind.


Svar #3
23. september 2010 af finken83 (Slettet)

Men hvor kommer de 48/12 ind i billeder.  Kan man ikke bruge 36/9 istedet? Og så bliver det jo 48/9??


Svar #4
23. september 2010 af finken83 (Slettet)

Okay nu har jeg fanget den. Takker :-)


Skriv et svar til: Parallelle linier, ligning for linien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.