Matematik

Areal?

23. september 2010 af jensenmaja (Slettet)

 I en trekant ABC med arealet 30, vinkel A=39 grader og siden AC= 12

hvordan beregner jeg siden AB og BC
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Højden hb findes af hb = |AB|·sin(A) , og da T = (1/2)·hb·|AC| = 30 , har vi

(1/2)·|AB|·|AC|·sin(A) = 30, dvs

|AB| = 2·30/(|AC|·sin(A)) = 2·30/(12·sin(39º) = 5/sin(39º) = 7,945

|BC| kan så findes af cosinusrelationen.


Svar #2
23. september 2010 af jensenmaja (Slettet)

 Mange tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2010 af mathon

begynd med

                               T = (1/2)·b·sin(A)·c

                                c = 2T / (b·sin(A))

 dernæst                             

                                a = (b2 + c2 - 2bc·cos(A))½

                                B = cos-1[(a2 + c2 - b2)/(2ac)]

                                C = cos-1[(a2 + b2 - c2)/(2ab)]


Svar #4
23. september 2010 af jensenmaja (Slettet)

 til at begynde med:

har du skrevet at jeg skal bruge b, men den har jeg jo ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

I standardnotationen er b = AC , som er kendt. Siden b er siden over for vinkel B, altså siden AC.


Svar #6
23. september 2010 af jensenmaja (Slettet)

 yes okay, nu forstår jeg. 
 


Skriv et svar til: Areal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.