Matematik

Eksponentiel vækst - Find foreskrift

23. september 2010 af liiiiiiine (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har denne opgave som lyder sådan:

Der bor 2.023.200 mennesker i Japan i 2005. Befolkningen falder med 4 procent hvert år.

Bestem en foreskrift, der beskriver antal indbyggere i Japan i forhold til antallet af år efter 2005.

Jeg håber der er nogle som vil hjælpe, da jeg har ret svært ved denne opgave, på trods af at jeg har siddet med den i længe

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Lav en eksponentiel funktion af formen f(x) = b * a^x

Lad b være grundtallet (befolkningen i 2005).

a skal være 1-r, hvor r er rentefoden.

x skal være antal år efter 2005.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2010 af Tyrael (Slettet)

f (x) = b·ax

Forudsat:

b = 2.023.200

r = p / (100) = 4/100 = 0,04

a =  1-0,04 = 0,96
x = antal år efter 2005


f (x) = 2.023.200·0,96x


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst - Find foreskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.