Matematik

Rigtig?

24. september 2010 af Skønnetøs (Slettet)

Har jeg regnet denne ligning rigtigt ud?

17(2-3x)5+(5x-6)=4(3-8x)+10

34-51x+25x-30=12-32x+10

26x+4 = 32x+22

6x = 3

x=3

??


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2010 af Thecoolstuff (Slettet)

 Du kan jo altid tjekke efter ved at lægge 3 ind i ligningen istedetfor x


Svar #2
24. september 2010 af Skønnetøs (Slettet)

har jeg gjort .. Men snakker nu mere om udregningen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2010 af Thecoolstuff (Slettet)

 det er ikke helt rigtigt regnet ud, fordi der står 5+(5x-6) og du har ganget ind i parantesen. Man skal ikke gange ind i parantesen når der er et plus foran, så skal man bare ophæve den.


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. september 2010 af mette48 (Slettet)

17(2-3x)5+(5x-6)=4(3-8x)+10

34-51x+25x-30=12-32x+10

I 1. linie står at den første parentes skal ganges med 17 og med 5

du ganger den anden parentes med 5

Se lige efter hvad der egentlig skal stå i den oprindelige ligning.

Så ser jeg på den senere


Svar #5
24. september 2010 af Skønnetøs (Slettet)

hoov, har bare skrevet ligningen forkert ind ;)

Der står: 17(2-3x)+5(5x-6)=4(3-8x)+10 :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2010 af Thecoolstuff (Slettet)

 ok så er det jo noget andet så har du jo regnet den rigtigt ud


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. september 2010 af mette48 (Slettet)

Prøve for x=3

venstre side

17(2-9)+5(5*3-6) = 17(-7)+5*9 =  -119+45 = -74

højre side

4(3-8*3)+10 = 4*(-21)+10 =-84+10 = -74

Resultatet på højre og venstre side er ens, så dit resultat er rigtigt

X=3


Svar #8
24. september 2010 af Skønnetøs (Slettet)

Kan I hjælpe med at forstå denne opgave?

Summen af det dobbelte af et tal og tallet 3 er 49. Find tallet?


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. september 2010 af Thecoolstuff (Slettet)

 49-3=46 46/2= 23

tallet er 23.


Svar #10
24. september 2010 af Skønnetøs (Slettet)

Tak :D


Skriv et svar til: Rigtig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.