Kemi

pH beregning

26. september 2010 af KapperB (Slettet)

Hej alle

sidder med samme opgave som

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=894346

men får andre værdier for pH, så jeg kunne rigtig godt tænke mig hvis nogen ville komme med et eksempel på hvordan man beregner pH i en 0,01 M opløsning af henholdsvis HA og B, samt selvfølgelig gerne et svar på spørgsmålet i tråden ;) 

Jeg har selvfølgelig selv prøvet og får pH for HA til 3,38 og jeg bruger at HA er en svag syre og pH må være givet ved

pH = 0.5 *(pKs - log(c))

pH = 0.5*(4,76 - log(0,01))

pH = 3,38

men det stemmer ikke med hvad de andre har fået så gætter på jeg har gjort det forkert ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af Phienix (Slettet)

Det er tilfældigvis ikke samme opgave som den her


Skriv et svar til: pH beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.