Kemi

Mængdeberegning :S

26. september 2010 af ramuk (Slettet)

Hej alle. Har brug for lidt hjælp til den her opgave.

Zink reagerer med saltsyre efter reaktionsskemaet.

Zn(s) + 2HCl(aq) ---------> ZnCl2(aq) + H2(g)

Der anvendes 100 mL 2,00 M HCl .

a) Beregn massen af den mængde zink, som kan reagere med denne mængde saltsyre.*****(Er lavet og har fået massen til 6,539g)

Temperaturen er 20,0 °C , og trykket er 1,00 bar.

b) Beregn rumfanget af den mængde H2(g), som udvikles ved reaktionen. ******(Denne opg. er også lavet og har fået 2,436 L)

Det ville være dejligt hvis nogen kunne forklare mig fremgangsmåden til beregning af førlgende opg. :)

Når reaktionen er forløbet til ende, fortyndes opløsningen med vand til 400 mL.

c) Beregn den formelle koncentration af ZnCl2 i den fortyndede opløsning.


Håber I kan hjælpe :)

- Stina
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af Phienix (Slettet)

Formel koncentration: c = n / V
Aktuel koncentration, [X], er den koncentration stoffet har i praksis, da et stof som regel ikke opløses ~100%. Nu hvor du efterhånden har kæmpet dig igennem opgaven burde du kende stofmængden, n(ZnCl2) = n(Zn), og volumen er din opløsning, 100 mL = 0.1 L.

Du skulle gerne få 1 M.


Svar #2
26. september 2010 af ramuk (Slettet)

Nå for søren. Sværer var den ikke :P

Havde lavet den men var usikker:D

Tusind Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2010 af Phienix (Slettet)

Du skal lige være opmærksom på at dit volumen er fortyndet til 400 mL = 0.4 L, altså bliver din koncentration 0.25 M. havde lige overset at opløsningen fortyndes!


Skriv et svar til: Mængdeberegning :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.