Matematik

søger hjælp til Differentialregning

27. september 2010 af Wrap (Slettet) - Niveau: B-niveau

1)

Jeg har fået lavet den her, men vil gerne have hjælp til den næste (nr.2).

1) Find h’. Find desuden tangenten i (2, h(2))        h(x)=2x3-2x2+5

h(x)=2x3-2x2+5
h'6x^2-4x

p(2,h(2))

h(2)=2*23-2*22+5=13

p(2,13)

Xo=2

f'(Xo)=f'(2)=6*22-4(2)=16
f(x)=2*23-2*22+5=13

y=f'(x0) (x-xo) + (f(xo)
y=16(x-2)+13
y=16x-32+13
y=16x-19

2)
Find h’. Find desuden tangenten i (1, h(1))    h(x)= 4/x+x2 x>0

h(x)= 4/x+x2 x>0
h' -4/4x2+2x  x>0

der står jeg af ???????
Håber nogen kan hjælpe
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis h(x) = 4/x + x2 , er

h'(x) = -4/x2 + 2x . Benyt den generelle regel (xn)' = n·xn-1 . Prøv nu at bestemme tangenten.


Svar #2
27. september 2010 af Wrap (Slettet)

Så... her har jeg prøvet.. synes bare at den ser vild underlig ud i graf.
 

h’(x)= -4x/x2+2x

p(1,h(1))

h(1)=4/1+12=5

P=(1,5)

x0=1

f’(x0)=f’(1)= -4/12+2*1=-2
f(x)=4/1+12=5

y=-2(x -1)+5
y=-2x+2+5
y=-2x+7


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

h'(x) er ikke -4x/x2 + 2x .

Her er h(x) = 4/x + x2 og h'(x) = -4/x2 + 2x

Da er h(1) = 5, og h'(1) = -2 så tangenten i (1, h(1)) = (1 , 5) har ligningen

y = h'(1)·(x-1) + h(1)

   = -2(x-1) + 5

   = -2x + 7

svarende til dit resultat.


Svar #4
27. september 2010 af Wrap (Slettet)

mange tak..


Skriv et svar til: søger hjælp til Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.