Matematik

Sum and sequenses

27. september 2010 af rikkemichellemaibirk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Spørgsmålet lyder sådan:

Summen af de to første terms af en geometric sequence er lig med 90 tilsammen, det trejde term er 24,

a) Vis at der er to mulige sequences og find det første term og "the commen ratio" for begge.

Jeg ved at formularen for "the commen ratio" er lig r = u2/u1 = u3/u2

og at formularen for summen af en sequence er S(n) = (u1(r^n - 1)) / r - 1

og at formularen for et bestemt term er U(n) = u1 * r^(n-1)

Jeg er seriøst stuck, jeg har prøvet om og om igen. men det går hele tiden galt.

Jeg ved jo at der skal være to mulige svar, derfor går jeg udfra jeg skal få en andengradsligning. men kan ikke få det til det.

Hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af kieslich (Slettet)

så un = u1*rn-1       og 90 = u1 + u2  = u1*(1+r)     og   24 = u1*r2       divider anden ligning op i første ligning så får du din andengradsligning


Svar #2
27. september 2010 af rikkemichellemaibirk (Slettet)

hvordan kan u1+u2 blive til u1*(1+r) ??


Svar #3
27. september 2010 af rikkemichellemaibirk (Slettet)

nej vent.. jeg forstår nu hvorfor det giver det..  tak


Skriv et svar til: Sum and sequenses

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.