Matematik

funktioner

05. april 2005 af migmig (Slettet)
hvis en funktion er monoton er den også injektiv.
er der nogen der kender en forskrift for en funktion, der er injektiv, men ikk monoton?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2005 af Duffy

Jah!!

Her er en funktion efter dine anvisninger:

f(x) = x , x E Z

f er injektiv, men ikke monoton.


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#1: Funktionen f: Z -> R givet ved

f(x) = x

er da såvel injektiv som monoton.

Funktionen g: R -> R defineret ved

g(x) = x, x >= 0
g(x) = 1/x, x

er injektiv, men ikke monoton.

//Singularity

Svar #3
06. april 2005 af migmig (Slettet)

jg går kun i 1.g, så jg forstår ikke rigtig hva i har skrevet.

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#3: Det lader til at være en ambitiøs matematiklærer, hvis I får sådanne opgaver allerede i 1.g :-)

Ved notationen 'g: R -> R' forstås, at funktionen g til ethvert reelt tal x tilordner et andet tal, g(x) E R (funktionsværdien i x). Man anvender også formuleringen, at

'g er en funktion fra R ind i R'

Tilsvarende betyder 'f: Z -> R', at funktionen f til et x E Z (dvs. et helt tal) tilordner et reelt tal f(x).

Hjalp det på forståelsen?

//Singularity

Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.