Matematik

At reducere med kvadratsætninger

28. september 2010 af Madelen (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 Hej,

jeg går i 10. klasse på et dansk gymnasie i tyskland.

Jeg har brug for hjælp for følgende opgaver :

27ab² - 18a²b / 10ab² - 15a²b =

og :

b² - 2ab + 3b / 4b - 8a +12 =

det her ² skal forestille i anden....

jeg håber at der er nogen der kan hjælpe og forklare mig det....

Hilsen


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af kieslich (Slettet)

(b2 -2ab+3b)/(4b-8a+12)         sæt b udenfor parentesen i tælleren,   sæt 4 udenfor parentesen i nævneren.


Svar #2
28. september 2010 af Madelen (Slettet)

 mange tak!!!! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2010 af kieslich (Slettet)

(27ab2 -18a2b)/(10ab2-15a2b)    sæt 9ab udenfor parentesen i tælleren,  sæt 5ab udenfor parentesen i nævneren. har du skrevet denne rigtigt?


Svar #4
28. september 2010 af Madelen (Slettet)

 tak! ja den er skrevet rigtigt


Svar #5
28. september 2010 af Madelen (Slettet)

et spørgsmål :

skal det så se sådan her ud? :

9ab ( 27ab²-18a²b) / 5ab (10ab²-15a²b) ?

skal jeg så gange tallene ind i parenteserne?

ej jeg er så dårligt til dette tema :/


Svar #6
28. september 2010 af Madelen (Slettet)

 nåååå nu har jeg det :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2010 af kieslich (Slettet)

#5

et spørgsmål :

skal det så se sådan her ud? :  nej sådan her:

9ab ( 3b-2a) / 5ab (2b-3a) 

det du har sat udenfor skal jo fjernes inde fra parenteserne


Svar #8
28. september 2010 af Madelen (Slettet)

 altså reducerer man ''bare'' a'erne og b'erne? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. september 2010 af kieslich (Slettet)

yes.  dem udenfor parenteserne


Svar #10
28. september 2010 af Madelen (Slettet)

 går det så videre?

altså kan man gøre det her eller behøver man det slet ikke? :
 

9ab (3b+2a) (2-1) / 5ab ( 2a+3b) ( 1-2) =

9ab (2-1) / 5ab (1-2) = 

9 / -5 


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. september 2010 af kieslich (Slettet)

#7

#5

et spørgsmål :

skal det så se sådan her ud? :  nej sådan her:

9ab ( 3b-2a) / 5ab (2b-3a)  = 9*(3b-2a)/(5*(2b-3a))     ab i tæller går ud med ab i nævner

og så kan den vist ikke reduceres mere


Svar #12
28. september 2010 af Madelen (Slettet)

 hvad betyder denne stjerne der? : *


Svar #13
28. september 2010 af Madelen (Slettet)

 har den overhovedet en betydning?

jeg håber at jeg lærer det hurtigst muligt. skriver næste uge en prøve... og der er 4 temaer mere jeg skal kunne 

mange tak til dig!


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. september 2010 af kieslich (Slettet)

#12

 hvad betyder denne stjerne der? : *

det er et gangetegn


Skriv et svar til: At reducere med kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.