Kemi

Harris-Benedict formlen

28. september 2010 af toftun (Slettet)

 Jeg har fået en opgave der lyder sådan.

Brug Harris-Benedict formlen til at bestemme din energiomsætning per døgn. 

Jeg er kvinde....48 år.....165 cm høj og vejer 114 kg

Formlen lyder sådan her:       Energiomsætning pr. døgn, kvinder.

(655,1 + (9,563 * masse i kg) + (1,850 * højde i cm) - (4,676 * alder) ) * 4.186 J

Jeg har gjort sådan her:

(655,1 + (9,563 * 114) + (1,850 * 165) - (4,676 * 48) ) * 4.186

(655,1 + 1090,182 + 305,25 - 224,448) * 4,186

1826,084 * 4186 = 764398,624

Jeg forstår overhovedet ikke det tal der fremkommer.

Er jeg helt skævt på den?

Please hjælp mig en eller anden........jeg er BARE ikke god til det her


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af Phienix (Slettet)

Får 7,644 millioner Joule eller 7.644 kJ. Lyder da ikke så mærkeligt? et dagligt energiforbrug for en voksen i alderen 18-75 år plejer at ligge i omfanget omkring 10.000 kJ eller derover. Måske du bare bliver forvirret over det store tal fordi det er i Joules og ikke i calorier? hvis du ikke ganger på med 4.186 J til sidst får du svaret ud i kilocalorier, hvis det er nogen hjælp :), så bliver din udregning til 1826 kcal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2010 af kieslich (Slettet)

energiomsætning pr døgn = 764398,6 J  Husk enheden

                                          = 764,4 kJ  

Lyder af for lidt det er ikke mere end et par yankiebars.


Svar #3
28. september 2010 af toftun (Slettet)

 1000 tak for hjælpen, men jeg har lige et spørgsmål mere

Hvordan gør i, når i forkorter det resultat..........hvad er det der sker.........please forklar det MEGET tydeligt :o)........Det er 32 år, siden jeg sad på skolebænken sidst, så min hjerne skal VIRKELIG støves godt og grundigt af :o)))


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2010 af Phienix (Slettet)

Ja undskyld :) Det forekommer blot naturligt for mange af os.

Som sagt får du ikke 764398,624 J, du får 7643986,24 J, der er lige en faktor 10 der er gået galt.
Det energi forbrug kan du forkerte ned til kJ (kilo-joules = 1000 joules) ved at dividere med 1000, og du får 7643,98624 kJ. eller som jeg afrundet fik til at give 7644 kJ.

Der går ~4,186 kJ pr. kcal (kilocalorie). Så hvis du hellere vil have tallet i kcal, skal du dividere med 4,186 (eller du ku bare have undladet at gange 4186 J på hele baduljen, så ville svaret komme ud i kcal). kcal og kJ er begge mål for energi, blot med forskellige skala, mener blot kcal er mere benyttet i USA.


Svar #5
28. september 2010 af toftun (Slettet)

 1000 tak :o) Det var en forklaring, der var til at forstå :o)......Du er en engel X X X :o)))


Skriv et svar til: Harris-Benedict formlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.