Matematik

Variabler

29. september 2010 af Camilaaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Betragt et figure par bestående af en ligesidet trekant og en kvadrat.

Opskriv en sammenhæng mellem kvadratets og trekantens sider, når summen er trekantens areal og kvadratets areal skal være 100 cm2

Jeg kan ikke løse følgend eopgave, nogen der kan hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Kald siden i trekanten t og siden i kvadratet s. Arealet af trekanten er t2·(√3)/4 og arealet af kvadratet er s2 .

Der skal da gælde

t2·(√3)/4 + s2 = 100cm2


Svar #2
29. september 2010 af Camilaaaa (Slettet)

 (√3)/4   Kan du forklar hvordan du kommer frem til det ? Hvor får d det fra ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Højden h i den ligesidede trekant med sidelængde t findes af Pythagoras således

(t/2)2 + h2 = t2 , hvoraf

h2 = t2 - t2/4 = (3/4)t2 , så

h = t·(√3)/2 , og trekantens areal T er da

T = (1/2)·h·t = t2·(√3)/4


Svar #4
29. september 2010 af Camilaaaa (Slettet)

jeg forstår ikke helt kan du ikke forklar, hvad du gøre ved hvert skridt og forklar hvorfor??


Skriv et svar til: Variabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.