Matematik

Udfordring i lyset

02. oktober 2010 af silin (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvad gælder for z^4 hvis z=x+i*y   hvor den numeriske værdi af x = den numeriske værdi af y

Jeg har kigget på ligende opgaver men det hjalp ikke

jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe opgave an

skal jeg kommentere med ord, altså hvad vil det sige hvis x=+- y, for jeg mener ikke at jeg skal regne z^4 det har nemlig gjort tidligere med den sammen x og y værdi

forresten jeg har prøvet at regne x og y ud og det gav begge 1, kan dette bruges til noget?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Den opgave er udførligt behandlet i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=894183 under #2. Hvad er det, du ikke forstår her?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2010 af multi376 (Slettet)

Andersen11 vil du sætte ord på opg. c, så som #2 hvor kommer 1+x fra og hvorfor det bliver til x√2 eiπ/4 hvad gøre man egentlig her og hvorfor


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Din opgave er behandlet  i 2. afdeling af #2 i den nævnte tråd.

Det antages at z = x+iy og at der gælder |x| = |y|. Det vil sige, at der gælder enten x = y eller x = -y, dvs x = ±y . Dermed har z altså formen

z = x ± ix = x(1±i) . Der gælder nu |z| = |x|√2 , idet |1±i| = √2 , så vi har

z = |x|√2·e±iπ/4 . Dermed fås

z4 = 4x4·e±iπ = -4x4 , idet e-iπ = e = -1


Skriv et svar til: Udfordring i lyset

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.