Matematik
Rødder
07. april 2005 af
Puzzle85 (Slettet)
En der kan hjælpe?
Bestem samtlige rødder i polynomiet
P(x)=2x^3+3x^2-20x
Bestem samtlige rødder i polynomiet
P(x)=2x^3+3x^2-20x
Svar #1
07. april 2005 af fister (Slettet)
Sæt x udenfor parentes, så har du en 2. gradsligning med rødderne -4 og 5/2, dermed bliver rødderne for P(x) de ovennænte samt 0.
Svar #5
07. april 2005 af Duffy
P(x)=2x^3+3x^2-20x
2x^3+3x^2-20x = 0
x*(x+4)*(2*x-5) = 0
så samtlige rødder (=nulpunkter for P)er:
x E {0, -4, 5/2}
Duffy
2x^3+3x^2-20x = 0
x*(x+4)*(2*x-5) = 0
så samtlige rødder (=nulpunkter for P)er:
x E {0, -4, 5/2}
Duffy
Svar #6
07. april 2005 af madsing (Slettet)
Det som 2835 argumentere for, er den såkaldte nulreglen.
Den lyder således: a*b=0 <->a=0 eller b=0
Du kan altså se i 2835 svar at de har et af 2 led, som giver nul. Derfor ved du også at 0 er en af rødderne...
Den lyder således: a*b=0 <->a=0 eller b=0
Du kan altså se i 2835 svar at de har et af 2 led, som giver nul. Derfor ved du også at 0 er en af rødderne...
Skriv et svar til: Rødder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
