Matematik
Mat uden hjælpemidler
07. april 2005 af
Georgia (Slettet)
Skal til terminsprøve i mat imorgen, så sidder lige og kører et par opgaver igennem og så var det jo lige at jeg faldt (selvfølgelig) over en jeg ikke kan finde ud af.. Det er en opgave uden hjælpemidler.
En normalfordelt stokastisk variabel X har middelværdien 5,5 og spredningen 1,5.
Bestem P(3
Håber der er en der kan hjælpe mig..
Tak :)
En normalfordelt stokastisk variabel X har middelværdien 5,5 og spredningen 1,5.
Bestem P(3
Håber der er en der kan hjælpe mig..
Tak :)
Svar #1
07. april 2005 af sigmund (Slettet)
Du normaliserer først, dvs. at du tilpasser tallene til standard normalfordelingen. Er du med?
Ved at benytte formelen
Z=(X-mu)/sigma kan du normalisere 3 og 6.5, således at du derefter kan benytte en tabel over standard normalfordelingen.
Du skal bestemme sandsynligheden P(Z1
Jeg håber at dette er hjælp nok, selv om det måske kunne siges mere præcist.
Ved at benytte formelen
Z=(X-mu)/sigma kan du normalisere 3 og 6.5, således at du derefter kan benytte en tabel over standard normalfordelingen.
Du skal bestemme sandsynligheden P(Z1
Jeg håber at dette er hjælp nok, selv om det måske kunne siges mere præcist.
Svar #2
07. april 2005 af frodo (Slettet)
den fremgangsmåde kan ikke benyttes, idet prøven er uden hjælpemidler, eller med andre ord kun med blyant og viskelæder..
Du skal istedet indtegne punkterne på normalfordelingspapir, som ER til rådighed ved en sådan prøve, og deraf kan du benytte at P(3<X<6,5)=P(X<6,5)-P(X<3), som er værdier du kan aflæse på den rette linie du får på normalfordelingspapiret.
Du skal istedet indtegne punkterne på normalfordelingspapir, som ER til rådighed ved en sådan prøve, og deraf kan du benytte at P(3<X<6,5)=P(X<6,5)-P(X<3), som er værdier du kan aflæse på den rette linie du får på normalfordelingspapiret.
Skriv et svar til: Mat uden hjælpemidler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
