Matematik

ligninger

03. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

hej alle.

hvad fortæller de variable ud fra ligningen: x^3 + 4x = 0? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Der er kun een variabel, og ligningen beskriver en betingelse, der skal gælde om x.


Svar #2
03. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

og hvordan viser jeg det ved en beregning? eller hvordan kan jeg se det?


Svar #3
03. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

 x (x2 + 4) = 0

så enten skal x=0 eller (x2 +4) = 0

Det kan ikke lade sig gøre at parantesen giver 0, for i givet fald skulle x2 være lig -4, og det er ikke muligt. 

Løsningen er derfor kun at x = 0


Svar #5
03. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

tusind tak, men hvad så hvis jeg har en ligning som hedder y^2 = 4xy?

hvad fortæller de variable om den? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

 y2 = 4xy

y = 4x


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er ikke den fuldstændige løsning, idet du har smidt ligningen y = 0 bort.

Denne opgave blev også løst i går i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=899167


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

 sandt nok Andersen, jeg er vist træt ;-)


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.