Matematik

variable

04. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

hej alle.

hvad fortæller de variable ud fra ligningen: y^2 = 4yx?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2010 af NejTilSvampe

 y^2 - 4yx = 0

y(y-4x) = 0 =>  y = 0  v  y = 4x

du har to rettelinjer y=0 og y=4x , hvor punktmængden i dem alle er løsninger til ligningen y^2 = 4yx


Svar #2
04. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

tusind tak :)

men hvad fortæller det præcis og de variable? -det forstår jeg ikke helt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2010 af mathon

hvis
         x = 0 ⇔ y = 0

hvis
         y ≠ 0 ⇔ x = (1/4)y


Svar #4
04. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

tak, det var til rigtig stor hjælp.


Skriv et svar til: variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.