Matematik

Højde af Trapez ud fra A&a&b

04. oktober 2010 af Moesgaarda (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej!
Jeg sidder med en opgave der lyder som følgende:

1) Skriv en formel, hvorefter højden i et trapez kan udregnes.

2) Find højden i følgende trapezer:
1. A=12cm2, a=2cm og b=4cm
2. A=360m2, a=40m og b=2mm
3. A=2,8mm2, a=0.7mm og b=2mm

Jeg har fået sat dem op som ligninger:

A=0,5*h*(a+b)
12=0,5*h*(2+4)
12=0,5*h*6
12=3h
12/3=3h/3
h=4

 

A=0,5*h*(a+b)
360=0,5*h*(40+20)
360=0,5*h*60
360=30h
360/30=30h/30
h=12
 

A=0,5*h*(a+b)
2,8=0,5*h*(0,7+2)
2,8=0,5*h*2,7
2,8=1,35h
2,8/1,35=1,35h/1,35
h=2,07
 

Men kan ikke se hvordan det skal kunne laves til en formel..
Håber der er nogle her inde der kan komme med et svar! :)
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2010 af mathon

                         (1/2)·h·(a+b) = A

                         h = 2A / (a+b)


Svar #2
04. oktober 2010 af Moesgaarda (Slettet)

.. Selvfølgelig!
Tusinde tak.. Det siger jo egentlig sig selv når man lige slår tænkeren igang! :)


Skriv et svar til: Højde af Trapez ud fra A&a&b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.