Fysik

Mængden af damp

05. oktober 2010 af RosaLouise (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har et spørgsmål som lyder sådan her, og jeg kan ikke regne ud hvordan jeg skal regne den ud. Så håber du kan hjælpe !?

Vand med temperaturen 100ºC tilføres en energi på 24,5 MJ.
Beregn hvor meget vand der fordamper..

Pleeaase hjælp mig !?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Divider energimængden med vands fordampningsvarme .


Svar #2
05. oktober 2010 af RosaLouise (Slettet)

hvordan gør man det ?(:


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2010 af mathon

                                        energi                                 energi

                                         m·L                          =        24500 kJ

                                         m · (2260 kJ/kg)       =        24500 kJ

hvoraf

                                         m = (24500 kJ) / (2260 kJ/kg) ≈ 10,84 kg


Svar #4
06. oktober 2010 af RosaLouise (Slettet)

tusinde tak :)


Skriv et svar til: Mængden af damp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.