Matematik

Trekant og Cirkel

06. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

 Forklare hvad du gør tak. 

Vedhæftet fil: Matematik.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2010 af NejTilSvampe

 sin(v) er defineret som y-koordinatet til punktet P , og cos(v) er defineret som x-koordinatet til punktet P.

så cos(v) = 1/3

radius på cirklen er 1, og OP er netop radius, så OP=1.

du bruger så pythagoras til at finde den "modstående katete", som netop er y-værdien eller sin(v).

1^2 - (1/3)^2 = sin(v)^2 

sin(v) = √ ( 1-1/9) = √(8/9) = √ 2*4/9 = (2/3)*√2

tan(v) = sin(v) / cos(v) 

tan(v) = (2/3)*√2 / (1/3) = 3*(2/3)*√2 = 2*√2

v = asin((2/3)*√2  eller  v = acos(1/3)  eller v = atan(2*√2)

alle tre måder giver det samme nemlig ~70 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2010 af NejTilSvampe

 opgave 2.

|AC|/25 = 8/20 => |AC| = 25*8/20 = ??

|CC'| = |BC'| - 5

|BC'|/5 = 20/8 => |BC'| = 5*20/8

|CC'| = 5*20/8 - 5 = ??


Svar #4
06. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

 men jeg har fået opg. 1 til : v = Cos -1 * (1/3) = 70,53

modstående side: siv(v) = Siv(70,53) = 0,94

Tan(v) 0,94/0,33(1/3) = 2,82 

hosliggende: cos(v) = 0,33


Skriv et svar til: Trekant og Cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.