Matematik

Cirkel

06. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

Hjælp mig med denne opgave kan ikke finde ud af den. Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2010 af peter lind

Brug at projektionen af P på førsteaksen er cos(v)


Svar #2
06. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

 kan du fortælle hvad jeg skal gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Punktet P har koordinaterne (cos(v) ; sin(v)) da det ligger på enhedscirklen og har retningsvinkel v . Det oplyses, at P har førstekoordinat 1/3, så det kan aflæses, at

cos(v) = 1/3 . Af Pythagoras fås så

sin(v) = √(1-cos(v)2) = √(1 -(1/3)2) = √((9-1)/9) = (√8)/3

Endelig fås

tan(v) = sin(v)/cos(v) = ((√8)/3)/(1/3) = √8


Svar #4
06. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

  men jeg har fået opg. 1 til : v = Cos -1 * (1/3) = 70,53

modstående side: siv(v) = Siv(70,53) = 0,94

Tan(v) 0,94/0,33(1/3) = 2,82

hosliggende: cos(v) = 0,33


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man bliver ikke bedt om værdien for v, og opgaven løses jo uden at finde v, med de eksakte tal i #3 . Dine talværdier er de tilnærmede værdier. Bemærk, at √8 = 2√2 ≈ 2·1,41 = 2,82 .


Svar #6
06. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

 så udregning er:

Punktet P har koordinaterne (cos(v) ; sin(v)) da det ligger på enhedscirklen og har retningsvinkel v . Det oplyses, at P har førstekoordinat 1/3, så det kan aflæses, at

Cos(v) = 1/3 
 

Sin(v) = √(1-cos(v)2) = √(1 -(1/3)2) = √((9-1)/9) = (√8)/3 = 0,94
 

Tan(v) = sin(v)/cos(v) = ((√8)/3)/(1/3) = √8 = 2,82

hvad gør for det giver ca. 70 grader


 


Svar #7
06. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

 Forstår det ikke hjællppppppppe ! HURTIGT !!


Svar #8
06. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

 Vil du være sød og hjælpe hurtigt som muligt 


Svar #9
06. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

 er det ikke alle tre som viser det er ca. 70 grader ? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Som jeg skrev i #5 beder opgaven ikke om værdien for v. Hele opgaven er besvaret i #3. Men hvis du insisterer på at angive værdien for v, fås den jo af enten cos(v), sin(v) eller tan(v):

v = cos-1(1/3) = sin-1(2(√2)/2) = tan-1(2√2) = 1,230959rad = 70,52878º


Skriv et svar til: Cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.