Matematik

Isolering af R

06. oktober 2010 af Leneu (Slettet)

Jeg skal have isoleret R i følgene opgave:

V=3/4*pi*r3

Når man så skal have 3/4 væk skal det så divideres på den anden side altså:

V: 3/4 = pi*r3

Eller skal det ganges? Altså:

V*4/3= pi*r3


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2010 af kris02 (Slettet)

du skal sige:

V : 3/4 : pi = r3

Da det står ganget på den anden side, skal du dividere på begge sider, for at flytte det over til V


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis det er formlen for rumfanget af en kugle, ser den oprindelige formel således ud

V = (4π/3)·r3 .

Man isolerer r ved først at dividere med (4π/3), hvilket svarer til at gange med 3/(4π) :

r3 = 3V/(4π), og så uddrages kubikroden p hver side:

r = [ 3V/(4π) ]1/3


Skriv et svar til: Isolering af R

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.